Blog > Komentarze do wpisu

kuskus ze szpinakiem i fetą

Zatęskniłam za szpinakiem w śmietanie, jednak w wersji z kaszą kuskus i ... serem fetą robiłam go po raz pierwszy. Właśnie to połączenie stało się moim ulubionym, więc zachęcam do spróbowania. :)

Składniki:

  • 1 op. kaszy kuskus,
  • 1 op. szpinaku mrożonego,
  • 1 mała cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5 łyżek śmietany 18%,
  • 0,5 szkl. wody,
  • masło
  • pieprz,
  • ser feta.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się całkowicie rozmrozi dodajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną cebulkę. Po chwili wlewamy pół szklanki wody. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz do smaku po czym dusimy ok. 10-15 minut. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fetę kroimy w kwadraciki i układamy na gotowe danie. :)

 DSC_0877

Smacznego!

Patelnie do smażenia niskotłuszczowego można nabyć w sklepie internetowym www.sklep.dajar.pl 

  Kasza niejedno ma imię i oblicze Ambitnie i zdrowo (Ser)wujemy! Sery o każdej porze dnia i nocy Menu dla przyszłej mamy

czwartek, 05 listopada 2015, szybkieprostesmaczne

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: magdam, *.play-internet.pl
2015/11/05 21:28:13
dziękuję za udział w akcji :-)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Tasty Query - recipe search engine