Blog > Komentarze do wpisu

wigilijny barszcz z pieczonych buraków

Barszcz wigilijny i pierogi to moje ulubione potrawy w to święto. Dziś postanowiłam opisać barszcz z pieczonych buraków. Idealny smak, barwa i zapach. :)

Składniki:

  • 6 średnich buraków,
  • 2l. wywaru warzywnego,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz,
  • folia aluminiowa.

Przygotowanie:

Buraki owinięte folią aluminiową wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180st. pieczemy tyle, aby były jeszcze al dente. 

Obrane i wystudzone kroimy w kostkę i wrzucamy do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego. Gotujemy około 30 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. 

DSC_1209

Smacznego!

Wytrawne potrawy wigilijne

Jeszcze raz przepraszam za jakość zdjęć, aparat mi szwankuje z ostrością i nie umiem tego ogarnąć.

niedziela, 27 grudnia 2015, szybkieprostesmaczne

Polecane wpisy

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Tasty Query - recipe search engine