Blog > Komentarze do wpisu

wigilijny śledź w śmietanie Dziadka Edka

Uwielbiam śledzie w każdej postaci, ale ... muszą być przygotowane przez Dziadka Edka! :) W tym roku urzekły mnie śledzie w śmietanie z cebulką, groszkiem i kukurydzą.

Składniki:

  • 0,5 kg filetów śledzia,
  • 1,5 szkl. gęstej śmietany,
  • garść kukurydzy,
  • garść groszku,
  • 1 średnia cebula,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Śledzie płuczemy, tniemy w nieduże prostokąty i wkładamy do półmiska. Cebulę obieramy, siekamy drobno i dokładamy do śledzia. Dodajemy śmietanę, kukurydzę, groszek. Doprawiamy pieprzem do smaku. 

Danie najlepiej jest robić kilka godzin przed podaniem, aby się przegryzło. :)

DSC_12421

Smacznego!

Wytrawne potrawy wigilijne

niedziela, 27 grudnia 2015, szybkieprostesmaczne

Polecane wpisy

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Tasty Query - recipe search engine